ICT


Informatie en CommunicatieTechnologie:

Samengevat kunnen we stellen dat ICT-toepassingen in het onderwijs een aantal voordelen bieden:
- Door middel van ICT kan de docent gemakkelijk afbeeldingen laten zien zodat deze beter door de leerlingen worden onthouden.
- Door middel van ICT kan de docent gemakkelijk ingewikkelde instructies geven en zo de aandacht houden van de leerlingen.
- Door middel van ICT kan de docent de lessen interactiever maken. Hierdoor maken ze de lessen aantrekkelijker voor de student en bevorderen ze de aandacht en concentratie.
Maar ook enkele nadelen:
- Instellen van de apparaten kan zeer hinderlijk zijn.
- De aanschaf van de apparaten is duur.
- Moeilijk voor leerkrachten met een gebrek aan ervaring met ICT-hulpmiddelen.

Daarom heeft elke school recht op een aantal uren ICT-coördinatie, afhankelijk van het aantal leerlingen in de school.
In onze school is er in elke klas minstens 1 PC met mogelijkheid tot afdrukken en voorzien van internet en didactische software.
Het elektronisch bord is in elke klas aanwezig en biedt de leerkracht heel wat voordelen op didactisch gebied: bordboeken voor de meeste leermethodes, filmpjes als bijkomende documentatie, enz....
In Stelten II hebben we ook nog een computerhoek met een zestal PC's waar de kinderen kunnen over beschikken voor hoekenwerk, opzoeken, documentatie, enz...

Daar bovenop zijn er 25 iPads ter beschikking van de leerlingen. Zo wordt het mogelijk om klassikale lessen met behulp van de iPad te geven. Online toetsen, opzoeken, individueel remedieren, ... De school van de toekomst!

We proberen de communicatie met elkaar en met de ouders te verbeteren door gebruik van e-mail en nieuwsbrieven. Elk kind heeft een gratis abonnement op Office365. Vanaf het 4 de leerjaar wordt dat geïntroduceerd.
Elk kind heeft een login voor interactieve websites als 'Bingel', AmbraSoft, enz. In het 4 de leerjaar maken de kinderen kennis met eenvoudig online programmeren m.b.v. SCRATCH.

Om het voor de leerlingen en de ouders gemakkelijk te maken om thuis over dit materiaal te beschikken is er een website ontwikkeld met links naar de meest gebruikte toepassingen: www.creapunt.be(zie onder). Je vindt er ook links naar aangepaste zoekmachines om verkeerd gebruik van Google te beperken.

Op deze pagina zullen we in de mate van het mogelijke meer informatie geven over de manier van werken en onze visie toelichten.

Meer vragen kunnen worden gericht aan de directie of aan meester Roel.

Benieuwd? Klik even verder!

Bingel is de oefensite van de uitgeverij Van In.
Iedere leerling heeft zijn eigen inlogcode en paswoord.
Let op: Alles wat je doet wordt naar de leerkracht gestuurd (ook de goede dingen dus).
Problemen mag je melden aan de ict-coordinator.(0471/93 83 03)
Bingel is niet verplicht, maar wel nuttig om je lessen te leren...
Deze webpagina werd ontworpen om de leerlingen van deze school op een eenvoudige manier toegang te geven tot alle toepassingen die in de klas werden onderwezen: links naar Bingel, computermeester, scratch, ambraSoft, enz.